SPØRGSMÅL 4

Spørgsmål 4: Hvordan kan menneskets ånd bare være åndedrag /vejrtrækning?


Men jeg har endnu et spørgsmål:

Jehovas vidner fortæller mig at mennesket ikke indeholder noget immaterielt. At det græske ord “pneuma” og det græske ord “psuchei” faktisk er synonyme, at de betyder åndedrag (vejrtrækning)

Jeg ved dog hvad disse ord betyder: “psuchei” betyder bevisthed. Herfra får vi ordet psykologi, og “pneuma” kommer fra ordet “ånde” eller “at ånde” 1 , mine jehovas vidner fortæller mig: når du dør sover du, de døde ved ingenting, der er ingen åndelig part af mennesket, som sådan, ingen ånd, der er ingen.! Jeg har spørger så:

I 1. Mosebog står der at vi er skabt I Guds billed, og Han åndede på Adam og blæste livsånde ind i Ham. Da Jesus døde sagde Han: “fader, I dine hænder betror jeg min ånd.” (Luk. 23,46) da Stefanus blev stenet sagde han: »Herre Jesus, tag imod min ånd!«. Kan man overgive sit åndedrag/vejrtrækning? (“Herre i dine hænder betror jeg min vejrtrækning”) Hvis det ikke drejer sig om en slags evig bevidsthed, som går ud over biologisk liv, hvorfor så overgive det?


  1. Den tekniske betegnelse for trykluftstyring af visse maskiner  er "pneumatik"Spørgsmål 5 kan du komme direkte til ved at klikke her